Motion i en travl hverdag

0
221

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du aktivt bevæger din 30 minutter om dagen, men det kan blive besværligt i en travl hverdag, hvor arbejde, aftensmad, hobbyer og transport skal klares samtidig. Så hvordan får du bedst muligt indflettet motion i din hverdag?

 Hvordan kan du få mere motion?

Motion handler ikke alene om at sprinte afsted i et fitnesscenter og løfte tunge vægte flere timer om dagen. Undersøgelser viser, at noget som en daglig gåtur faktisk kan være sundt for både din kondition og mentale helbred. En frisk gåtur behøver hverken være tidskrævende eller kostelig, og kan let indflettes i den travle hverdag. Om end det bliver til en gåtur til arbejde eller en aftentur før sengetid.

Et alternativ er at få motionen indflettet i din morgenrutine. Gør det til en vane at dyrke 15 minutters yoga eller pilates som det første om morgenen, før morgenkaffen eller badet. Når motionen allerede er hurtig overstået, føler du dig frisk og parat til dagen, uden at det behøver tage vigtige minutter ud af din dagligdag.

 Sådan kan du gøre det nemt

Hjemmetræning er naturligvis også en mulighed for dig, som vil give motionen ekstra intensitet. En håndfuld dybe squats eller armbøjninger på stuegulvet inden sengetid vil med sikkerhed give dig sved på panden.

Du har også rig mulighed for at holde dig aktiv på farten. Det er en fordelagtig ide at vælge den billigste, men også sundeste, transportmulighed, nemlig din cykel. Hvis din arbejdsplads eller skole ligger i overskuelig afstand, så benyt cykelturen som dit daglige motions-outlet. Smid din yndlingsmusik eller podcast på samtidig, og gør turen både funktionel og underholdende.

Motion i hverdagen er det nye sort

Der er rig mulighed for at gøre din travle hverdag mere effektiv. Du kan blive klogere på hvordan du kan optimere din hverdag inden for alt fra mindset til velfærd her. Lad ikke travlheden blive en hæmsko for dig, men udnyt din tid og ressourcer på den mest effektive måde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here