Guide – find din nye tagrende

0
279

Det er vigtigt at have en god og funktionel tagrende, da den leder cirka 100 tons regnvand og sne væk fra dit din bolig om året. For at undgå tilstoppede eller utætte tagrender er det vigtigt, at du løbende vedligeholder din tagrende gennem tagrenderensning, og udskifter din tagrende, når den får skader og bliver sløv. Vil du vide, hvordan du finder din nye tagrende? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du finder den rette tagrende, og hvilke, der findes på markedet.

Kend dit afvandingsbehov

For at du kan vælge den rette tagrendeløsning, er det vigtigt, at du kender din boligs afvandingsbehov. For at du undgår eventuelle vandskader og oversvømmelser, er det vigtigt, at din valgte tagrende kan klare store vandmængder ad gangen ved kraftig nedbør og storm. For at du kan udregne dit afvandingsbehov, skal du først beregne tagarealet på din bolig og herefter fastlægge tagrenden og nedløbsrørets placering. Disse afhænger meget af din boligs form og størrelse.

Aluzink – den økonomiske løsning

Hvis du ønsker en holdbar og økonomisk løsning på dit tagrendeproblem, skal du vælge en tagrende lavet af aluzink. En aluzink tagrende har en fin, blank overflade, som giver ekstra beskyttelse mod ridser og skader. Aluzink er er fremstillet af 0,7 millimeter stål, som kan modstå de værste udfordringer i det danske vejr.

Kobber – den eksklusive løsning

Ønsker du at spendere en smule ekstra på en flot og funktionel tagrende, skal du vælge en tagrende fremstillet af kobber. Når du modtager din kobbertagrende, vil den have et skinnende og smukt udseende, som med tiden dog vil falme en smule. En kobbertagrende vil passe perfekt til en ældre murstensvilla, der skal friskes en smule op. Kobbertagrender svinger i pris alt efter, hvilken størrelse og længde du skal bruge, så undersøg markedspriserne grundigt, før du vælger forhandler.

Plastik – den holdbare tagrende

Sidst, men bestemt ikke mindst, på listen er den klassiske plastiktagrende. Denne tagrende er ofte billig, og kan håndtere mange mængder vand ad gangen. Plastik er let at arbejde med, og du kan derfor selv opsætte tagrenden uden større problemer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here